Novosti

Kao što to već tradicionalno svake godine naša škola čini pred kraj školske godine, 21.-24. svibnja u prekrasnim prostorima Hrvatskog glazbenog zavoda i u Dvorani Rudolf Matz, naši vrijedni učenici i njihovi učitelji održat će čak 4 koncerta:

 

KONCERT UČENIKA, 21. svibnja 2018. god. - DVORANA RUDOLF MATZ, Selska cesta 114 u 19:00 sati

KONCERT UČENIKA, 22. svibnja 2018. god. - MALA DVORANA HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA, Gundulićeva 6 u 17:00 sati

KONCERT UČITELJA, 23.svibnja 2018. god. - VELIKA DVORANA HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA, Gundulićeva 6 u 20:00 sati

KONCERT UČENIKA, 24. svibnja 2018. god. - VELIKA DVORANA HRVATSKOG GLAZBENOG ZAVODA, Gundulićeva 6 u 20:00 sati

 

Detaljan program svih koncerata nalazi se u privitku.

Ne sumnjamo da će i ove godine razina glazbenog užitka biti na visokom nivou kao i svaki puta do sada te s nestrpljenjem očekujemo sve koncerte!

Glazbena škola Rudolf Matz upisuje nove učenike za iduću školsku godinu u kojoj će učenici moći odabrati glazbeno školovanje na čak 9 instrumenata. Uz nastavu instrumenta, koja se odvija individualno s učiteljem 2 puta tjedno po 30 ili 45 minuta, ovisno o razredu koji pohađa, svaki učenik polazi i nastavu solfeggia koja se odvija u grupi u trajanju 2 puta tjedno po 45 minuta. U trećem razredu učenici dobivaju predmet skupno muziciranje (orkestar ili zbor). Nakon završene osnovne glazbene škole, svaki učenik ima mogućnost nastaviti svoje glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi u trajanju od 4 godine. Za dodatne informacije kliknite na poveznicu ovdje.

Poštovani roditelji i učenici!

Obavještavamo Vas da ćemo ove kao i svake godine upisivati učenike u

OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU Rudolfa Matza, Zagreb – Selska cesta 114

na osnovu prijamnog ispita.

PRIJAVNICE SE ISPUNJAVAJU u tajništvu škole od 14. – 25. svibnja 2018. godine od 09:00 – 14:00 sati

PRIJAMNI ISPIT održat će se u prostorijama škole od 28. – 30. svibnja 2018. godine

OBJAVA REZULTATA prijamnih ispita - PONEDJELJAK, 04. lipnja 2018. godine na web stranici i oglasnoj ploči škole

UPISI NOVIH UČENIKA (koji su položili prijamni ispit) biti će u SRIJEDU, 06. lipnja 2018. godine

VAŽNE NAPOMENE: 

  • prijamni ispit se održava po dobivenom rasporedu na kojima će komisija odabrati najtalentiranije buduće učenike. Da bi prijamni ispit protekao što brže i jednostavnije predlažemo da svako dijete unaprijed pripremi jednu dječju pjesmicu (ne brojalicu) koju će otpjevati pred komisijom (riječi pjesama nisu bitne);
  • upis (za one koji su položili prijamni ispit) može obaviti isključivo roditelj /staratelj koji pritom potpisuje Ugovor o participaciji te je potrebno imati pripremljen OIB (roditelja i učenika);
  • u 1. razred upisuju se djeca od 7 – 9 godina starosti, a osnovno glazbeno obrazovanje traje 6 godina;
  • djeca imaju mogućnost učiti sljedeće instrumente:

klavir, violina, violončelo, gitara, flauta, harmonika, saksofon, truba i klarinet;

  • uz nastavu instrumenta, koja se odvija individualno s učiteljem 2 puta tjedno po 30 ili 45 minuta (ovisno o razredu koji pohađa), svaki učenik polazi i nastavu solfeggia koja se odvija u grupi u trajanju 2 puta tjedno po 45 minuta. U trećem razredu učenici dobivaju predmet skupno muziciranje (orkestar ili zbor);
  • participacija iznosi 120,00 kn mjesečno, a u slučaju najma instrumenta dodatnih 70,00 kn mjesečno;
  • instrumenti koji se mogu unajmiti su: violina, violončelo, flauta, saksofon, klarinet i truba;
  • nakon završene osnovne glazbene škole, svaki učenik ima mogućnost nastaviti svoje glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi u trajanju od 4 godine.

Svima želimo puno uspjeha.

Ravnatelj:

Ivica Ivanović, prof.

Najbolji učenici Škole su nastupili u Vili Prekrižje 15. prosinca u sklopu manifestacije „Advent u Zagrebu“, odnosno „Advent u Vili Prekrižje“. U suradnji sa Gradskim uredom za odgoj i obrazovanje Škola je organizirala koncert učenika u „slavonskom“ ambijentu (vila je uređena u tom stilu). Niti kiša koja je nemilice lijevala nije omela naše mlade glazbenike i publiku u prekrasnoj glazbenoj večeri. Pogledajte program koncerta i ostale zanimljivosti na ovoj poveznici.

Drugi božićni koncert održan je 14. prosinca u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Ovaj puta je nastupilo 17 najboljih učenika škole kao i oba velika zbora. Gosti koncerta su bili učenici OŠ Dragutina Tadijanovića – glazbeni odjel Vukovar koji su se predstavili sa tri točke. Publika je ponovno ispunila dvoranu i čak je bilo potrebno otvoriti vrata prema maloj dvorani kako bi svi imali prilike uživati u programu. Važno je reći da su pravo nastupa na koncertima učenici „izborili“ na audiciji koja je održana tijekom studenog. Pogledajte program koncerta i ostale zanimljivosti na ovoj poveznici.